Angajamentul responsabil faţă de comunitatea locală este una dintre valorile de bază ale companiei noastre şi este pusă în practică an de an, prin intermediul programelor noastre de implicarea socială – de protecţie a mediului sau programe sociale ori educaţionale – dezvoltate întodeauna cu sprijinul şi prin implicarea voluntară a angajaţilor Smithfield.

 

În mod constant susţinem dezvoltarea comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea, iniţiem diferite proiecte sociale sau de mediu sau suntem parteneri în iniţiative care au drept scop creşterea calităţii vieţii comunităţilor din vecinătatea Smithfield.

 

Strategia noastră de responsabilitate socială este parte integrantă a strategiei noastre de business. Toamna 2017

Eveniment Verde – Plantare de Tei – Smithfield România

 

 

Voluntarii dedicati ai companiei au participat in aceasta toamna in cadrul unei noi actiuni dedicate protectiei mediului si constientizarii imporantei pastrarii unui mediu curat: campania de plantare de copaci.

 

200 de tei au fost plantati in zona din vecintatea birourilor Smithfield Romania, de catre 40 de angajati devotati acestor cauze …verzi, care au participat cu entuziasm in crearea unei noi zone verzi.

 

 

Decembrie 2017

Smithfield Romania sustine actiunile sociale

 

 

Smithfield Romania continua sa fie permanent alaturi de copiii cu nevoi speciale, si sa sustina actiunile sociale desfasurate in folosul comunitatilor locale.

 

In prima saptamana a lunii decembrie 2017, Smithfield Romania a organizat, in parteneriat cu Asociatia HorsEmotion, o petrecere de Craciun …altfel!

 

Intr-o atmosfera de sarbatoare, peste 100 de copii au fost invitati in cadrul manejului de la Ianova. Alaturi de caluti blajini si Mos Craciun in trasura trasa de cai, au petrecut o zi de poveste, cu cadouri si colinde!

 

Copiii participanti au avut ocazia sa interactioneze cu animalele, dar si sa calareasca calutii in cadrul unui carusel viu, sub coordonarea ‘spiridusilor’, reprezentantii asociatiei “HorsEmotion”. Copiii participanti au provenit din centre de plasament, din case de tip familial sau centre de tip rezidential, sau copii cu nevoi speciale, alaturi de care au participat si copii ai angajatilor Smithfield Romania.

 

** HorsEmotion Timisoara ofera sedinte de hipoterapie (terapie cu cai) care se adreseaza copiilor cu diverse dizabilitati precum paralizie cerebrala infantila, tetrapareza, parapareza, sindrom Down, autism, retard in dezvoltare si handicap neuro-motor/psiho- motor.

 

 

Octombrie 2017
Program de educaţie pentru conştientizarea importanţei nutriţiei echilibrate

Smithfield România continuă şi ȋn acest an „Lecţia de sănătate alimentară”

 

 

Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor ȋn Medicină din Timişoara, a susţinut, pentru al cincelea an consecutiv, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Alimentaţiei”, o lecţie-deschisă, denumită „Lecţia de sănătate alimentară”.

 

Invitaţi la această sesiune de prezentare a conceptelor nutriţiei echilibrate ȋntr-un mod creativ au fost elevii claselor a IV-a din Şcoala Gimnazială Sânmihaiu Român.

 

Sub deviza „Noi mâncăm sănătos”, elevii au fost ȋncântaţi să afle despre importanţa unei alimentații echilibrate (consumul de hrană, de apă şi importanţa exerciţiului fizic), să afle care este piramida alimentelor sau de ce este foarte important să cunoaştem proporţiile alimentelor recomandate consumului specific vârstei.

 

Promovarea unei alimentaţii sănătoase este o datorie de onoare pe care compania noastră alege să o manifeste anual, prin transmiterea către elevii de vârstă şcolară a unor informaţii importante despre nutriţie echilibrată şi o viaţă sănătoasă. Ne dorim să contribuim la însușirea unor comportamente alimentare sănătoase ȋncă de la cele mai fragede vârste!

 

Peste 150 de țări marchează, la 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentației”, declarată de Adunarea Generală a ONU cu scopul creșterii gradului de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația la nivel mondial și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei.

 

http://www.fao.org/home/en/

 

 

Septembrie 2017

Programul „Din nou la şcoală”, ediția cu numărul 11

 

 

 

Din nou la scoala

Trei zile pline de bucurii şi de emoţii ȋnsumează zeci de momente petrecute frumos ȋn mijlocul elevilor! Micuţii vizitaţi de compania noastră au fost deosebit de ȋncântaţi să primească şi ȋn acest an vizita voluntarilor Smithfield România, ȋncărcaţi cu ghiozdane, hanorace pentru activități sportive, rechizite școlare pentru activitățile de grădiniță și orare cu o grafică specială!

 

De 11 ani, primul clinchet al clopoţelului, care anunţă debutul noului an şcolar în comunitățile din județele Timiș și Arad, a devenit sinomim cu vizita voluntarilor Smithfield România! În acest an, 103 voluntari au răspuns cu bucurie prezent! apelului de a se alătura caravanelor cu ghiozdane şi rechizite, oferite de compania noastră!

 

Caravanele „Din nou la școală”, împreună cu voluntarii Smithfield România au parcurs în acest an mii de km pentru a ajunge la cei 6.600 de elevi incluşi anual ȋn programul desfăşurat ȋn comunitățile în care compania își desfășoară activitatea.

 

În program au fost prezenţi şi peste 400 dintre copiii angajaților Smithfield România, preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare și I-IV, care au primit, ca în fiecare început de toamnă, câte un ghiozdan vesel și colorat.

 

Compania continuă ȋn mod constant sprijinul procesului de ȋnvăţământ la nivel regional şi işi propune să rămână un partener de ȋncredere pentru şcolile şi grădiniţele din zona Banatului. Compania noastră este un model de business derulat cu responsabilitate!

 

 

Istoric program
Smithfield România își continuă angajamentul luat la debutul acestui program: de a oferi, cu prilejul fiecarui inceput de an scolar materiale şcolare şi rechizite pentru elevii din şcolile comunităţilor din județele Timiș și Arad. Dacă în 2007 programul a fost implementat în 4 localități, acesta a fost extins în 66 de comunități, începând din anul 2013 şi până astăzi. Proiectul de sprijin pentru educație “Din nou la şcoală” a debutat în anul 2007. Până la această ediție, peste 40.000 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012 şi 66 incepand cu 2013 și până astăzi).

 

 

August 2017
CLUB Warriors, copii cu vise mari

Smithfield România susţine viaţa sănătoasă, prin sport!

 

 

Ȋn cadrul programelor de responsabilitate socială iniţiate de către Smithfield Romania, proiectele care susţin un stil de viață sănătos, prin mişcare fizică şi alimentaţie echilibrată reprezintă o prioritate! Educatia nonformală, care urmareșteurmărește dezvoltarea armonioasă prin practicarea sportului, cunoaşterea secretelor muntelui şi respectul pentru natură, formează caractere frumoase, puternice şi echilibrate.

 

Prin sprijinul oferit de compania noastră, ȋn luna august a acestui an, copiii cu vise mari de la Clubul Sportiv Warriors au participat la o tabără de pregătire ȋn zona de munte a Banatului. Pe lângă antrenamentul pentru aprofundarea unor tehnici pentru sportul lor preferat, rugby, tabăra le-a oferit ocazia de a ȋncerca şi ale jocuri interesante: ping-pong, fotbal, sau chiar sportul minţii, sahul! De asemenea, copiii s-au bucurat să se cunoască mai bine, să se ajute ȋn provocările oferite de drumeţii, vizite la cascade spectaculoase sau alte obiective turistice interesante.

 

Fiecare seară s-a ȋncheiat cu mirajul focului de tabără, amintiri unice ale unei copilării de poveste, unde produsele Comtim oferite cu titlu de sponsorizare de catrecompanianoastră cătrec ompania noastră au fost savurate cu bucurie, spre deliciul tuturor!

 

 

Oportunități de angajare

Smithfield Academics - parteneriat educaţional pentru formarea practică a specialiştilor ȋn domeniu!

 

Smithfield România continuă, pentru al 12-lea an consecutiv, programul propriu de sprijin pentru educaţie, Smithfield Academics –Internship. Prin intermediul acestei platforme educaţionale, compania ȋşi deschide anual porţile pentru studenţi interesaţi să ȋnţeleagă şi să experimenteze partea practică a domeniului atât de fascinant al creşterii animalelor şi a producerii cărnii de porc.

 

Astfel, prin parteneriatele de lungă durată cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea de Vest din Timişoara, Politehnica Timişoara, am avut ocazia de a contribui la conturarea unui proces educaţional ȋn cadrul căruia noţiunile teoretice se ȋmpletesc cu experienţele practice, pentru crearea unui mediu academic ȋn care studenţii devin viitori specialişti ȋn domeniu.

 

De la demararea parteneriatului şi până ȋn acest an, Smithfield România a găzduit ȋn total un număr de peste 420 de interni, din care o mare parte ȋn departamentele de producţie animală şi producţie carne.

 

În cadrul ediţiei 2017, am avut plăcerea să avem alături de noi, ȋn activitatea de zi cu zi, un număr de 74 de interni, după cum urmează: 35 interni în cadrul Smithfield Prod, in cadrul departamentelor: Calitate /Procesare, Vanzari, Procesare, HR, Financiar, Achizitii, Transare/Calitate, Rendering, Tehnic, Mediu, IT și respectiv 39 interni în cadrul Diviziei ferme, repartizați în următoarele departamente: ferme de reproductie, ferme de crestere-ingrasare, FNC, centru de vieri si laborator IA Tormac.

 

 

Be! August 2017

Program Fii unul dintre noi

 

Programul „Fii unul dintre noi” continuă și în acest an prin sprijinul constant oferit comunităților locale din județele Timiș și Arad pentru păstrarea specificului local.

 

Sărbatorirea obiceiurilor locale unice, perpetuate prin joc si cântec, sunt esența bogatei tradiții a zonei Banat, reprezentată de armonia între locuitorii din diverse culturi, fie bulgari, șvabi, maghiari sau sărbi.

 

Smithfield Romania continuă să fie alături de comunitățile din zona rurală și să susțină valorile comune ale comunităților din care facem parte. Am oferit sprijin în organizarea evenimentelor locale și promovarea unei moșteniri tradiționale unice și rămânem alături de comunitățile din care facem parte, în cadrul a peste 20 de evenimente unice în perioada ianuarie-august 2017.

 

Dintre acestea, în județul Timiș, am susținut Ruga Satului din Sânmihaiu Roman, Ruga Sârbească și Ruga Românească din Sânpetru Mare, tipărirea monografiei satului în comunitatea Sanovita, concursul culinar de făcut cârnați tradiționali, organizat în localitatea Tormac, dar și evenimentul care promovează moștenirea culturală a șvabilor din Nitchidorf sau Balul Portului Popular organizat în Voiteg. În localitatea Bocsig din județul Arad, am fost alături de comunitatea locală în cadrul Festivalului Dansului Călușăresc și am participat la Hora Ineuana, organizată în comunitatea Ineu.

 

 

Iunie 2017

In Iunie, elevii Scolii Gimnaziale din Sanpetru au organizat o campanie de ecologizare a Luncii Muresului.

 

Pentru al 4-lea an consecutiv, sub sloganul „Adopta un rau” Smithfield Romania a sustinut Scoala Gimnaziala ,,Milivoi Trifunschi” din Sanpetru Mare in organizarea unei actiuni de ecologizare a Luncii Muresului.

 

Cu entuziasm si voie buna, elevii din Sanpetru au dus la buna indeplinire obiectivul campaniei: acela de contribui la prezevarea zonei protejare a Luncii Muresului, si tototata au inteles mai bine ca responsabilitatea fata de mediul inconjurator ne revine fiecaruia dintre noi.

 

 

Mai 2017

Ziua verde organizata de voluntarii Smithfield Romania

 

Ziua Verde

Smithfield Ferme a organizat anul acesta proiectul intern – Ziua Verde, la firma Birda, in data de 27 mai.

 

La acest eveniment au fost prezenti 181 de angajati, voluntari Smithfield, din diviziile Ferme si Productie. Cu totii au reusit sa se imobilizeze alaturi de familiile lor si sa realizeze obiectivele actiunii, adica: curatatul portii principale, vopsitul zonei de parcare si sa dea cu var pe copaci si bordurile din zona aferenta. In tot acest timp, copiii angajatilor au jucat diferite jocuri interactive si s-au relaxat in zona dedicate lor. Finalul a fost unul delicios, cu propriile noastre preparate facute la gratar. Misiunea principala a acestui eveniment a fost sa facem curat in ferma noastra si sa intarim relatiile interpersonale dintre angajatii nostri.

 

 

Crosul Firmelor

Mai 2017

 

 

Smithfield România a fost prezentă, și în acest an, la Crosul Firmelor, prin angajații pofticioși de competiție sportivă. Anul acesta am câștigat locul 3 la ,,Cei mai mulți angajați înscriși în competiție” dintre toate companiile înscrise. Acest eveniment promovează un stil de viață sănătos, de care trebuie ținut cont, în rândul angajaților. Compania noastră a participat la acest eveniment deoarece susține aceste programe de bunăstare adresate tuturor angajaților noștri.

 

 

Ziua Internațională a Alimentației

Octombrie 2016

Elevii din localitatea Cenei au participat la o lecție deschisă privind importanța unei alimentaţii echilibrate pentru o dezvoltare sănătoasă

 

 

Echipa de voluntari ai Smithfield România a participat în data de 14 octombrie, 2016, împreună cu elevii Şcolii cu clasele I-VIII din localitatea Cenei, județul Timiș, la o lecție deschisă privind importanța unei alimentații echilibrate și încurajarea adoptării unui stil de viață sănătos, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației.

 

Această lecție deschisă se înscrie într-o serie de manifestări pe teme de educaţie si promovare a unui stil de viață sănătos pe care Smithfield România le-a dezvoltat, de-a lungul timpului, în parteneriat cu comunitățile locale din zonele în care compania își desfășoară activitatea.

 

Cu participarea cadrelor didactice, în cadrul seminarului organizat de voluntarii Smithfield România, în parteneriat cu Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara - SSMT, elevii au învățat pas cu pas care este semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei şi cât de important este rolul unei nutriții corecte şi al stilului de viaţă în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor şi adulţilor.

 

 

Voluntariat Smithfield România:

Septembrie 2016

10 ani de implementare a programului de sprijin pentru educație „Din nou la şcoală”

 

 

 

Din nou la scoala

Timişoara, 12 septembrie 2016: Programul „Din nou la şcoală”, inițiat de Smithfield România în grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad, ajunge astăzi în al zecelea an de implementare. Gândit ca un demers susținut, de lungă durată, de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare, programul a implicat deja, de-a lungul anilor, peste 30.000 de elevi din 60 de localități timișene și arădene.

 

„Din nou la şcoală” a devenit deja o tradiție pentru elevii de diferite vârste, care așteaptă în fiecare an venirea voluntarilor și a caravanelor cu cadouri școlare constând în ghiozdane, echipamente sportive, puzzle-uri, cărți de colorat si diverse alte rechizite. În cei 10 ani de implementare a programului, caravanele „Din nou la şcoală” au parcurs mii de kilometri, iar voluntarii implicați au acumulat peste 1000 de ore de activitate.

 

“De 10 ani, programul „Din nou la şcoală” pune împreună cu succes resurse financiare și de organizare, spiritul civic și dorința de implicare a celor peste 80 de voluntari participanți an de an, nevoile comunităților din care facem parte și în care activăm, deschiderea și viziunea partenerilor noștri locali – învățători, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai autoritățilorlocale – și, nu în ultimul rând și cel mai important lucru, bucuria copiilor de a fi întâmpinați mereu cu drag și sprijiniți constant în demersul lor educațional. Educaţia reprezintă cheia reuşitei, atât în viaţa personală cât şi în carieră și avem datoria să transmitem acest lucru generațiilor următoare”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

 

Programul se adresează atât elevilor înscriși în sistemul de învățământ preșcolar, primar și gimnazial, precum și copiilor angajaților din cadrul companiei. În această ediție, peste 6.000 de elevi și 400 de copii ai angajaților s-au bucurat de cadourile primite.

 

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului "Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei", un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de sprijinire a tradiţiilor şi culturii locale “Fii unul dintre noi!”, precum și al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” - program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților.

 

Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014” – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate, "Diploma de excelență" (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016.

 

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:
http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html
http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/

 

 

Iunie 2016

Smithfield Romania sprijina evenimentul Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016

 

Deoarece proiectele care încurajează activitățile în aer liber se numără printre preferatele voluntarilor Smithfield România, compania noastră susține organizarea Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016, un eveniment caritabil prin care se încurajează un stil de viață sănătos și se promovează Parcul Național Cheile Nerei.

 

Astfel, în week end-ul 11-12 iunie 2016, în Parcul Național Cheile Nerei, va avea loc ediția a 3-a a acestui concurs de biciclete și concurs de alergare montană, urmate de un concert. Caracterul unic al Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run 2016 este acela că întreaga sumă colectată în urma evenimentului va fi direcționată Spitalului Louis Țurcanu din Timișoara, pentru dotarea cu aparatura specifică.

 

Mai multe detalii: http://www.sascabike.ro/

 

Despre Cheile Nerei Mountainbike & Trail Run Race - Ideea competiției a apărut din dorința de a promova turismul în această zonă cu adevărat deosebită, precum și pentru a ajuta o cauză nobilă și anume dotarea cu aparatură medicală a unui spital pentru copii. Astfel, în urma concursurilor din primii doi ani s-a contribuit cu peste 21.000 RON la achiziția a 6 aparate medicale profesionale în valoare totală de 45.000 RON, echipamente ce se află acum în uzul spitalului Louis Țurcanu.

 

Despre aria protejată Cheile Nerei – Beusnița, jud. Caraș-Severin. Parcul National se bucură de o extraordinară bogăție floristică, un peisaj de o diversitate și unicitate aparte, precum și de starea de sălbăticie păstrată datorită accesului dificil în zonă. Printre atracțiile turistice principale se numără Lacul Ochiul Beiului, Cascada Beușniței, Cascada Susara și Lacul Dracului (fenomen carstic unic în țara noastră).

 

 

Mai 2016

Proiectul „Micii Sanitari”

 

 

Smithfield România a susținut Societatea Studenţilor în Medicină Timișoara, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” – Timişoara în organizarea concursului „Micii Sanitari”- 2016, la nivel regional, urmând ca după desfășurarea etapei locale să aibă loc și etapa națională a concursului.

 

“Micii Sanitari” este un proiect național ce se desfășoară în cadrul departamentului SCOPH (Standing Committee on Public Health) din SSMB (Societatea Studenților în Medicină din București) - FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) fiind adoptat de centre universitare precum: București, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara, Târgu Mureş. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratele şcolare judeţene şi cu susţinerea Facultăţilor de Medicină.

 

La finalul concursului, au fost premiați toți elevii participanți, compania noastră contribuind la sprijinirea celor 9 finaliști ai etapei locale în vederea participării lor la etapa națională.

 

Le ținem pumnii și sperăm să aibă rezultatele cele mai bune!

 

 

Mai 2016

Participare la Expo Banat Agralim

 

 

Smithfield România a participat, în perioada 27 – 29 mai 2016, la EXPO BANAT AGRALIM, expoziţie de profil organizată de către Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara, în colaborare cu Consiliul Județean Timiş și cu sprijinul unor asociaţii profesionale de profil.Tematica expoziției “Banat Agralim” a fost variată, cuprinzând domenii precum agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, creşterea animalelor, cercetare, extensie universitară, finanțare, cinegetică produse tradiționale, produse ecologice.

 

Smithfield Ferme a participat, în cadrul EXPO BANAT AGRALIM, cu 5 animale pentru expoziția de animale.

 

 

Mai 2016

Campanie de strângere de fonduri pentru „Horse Emotion”

 

 

Angajații Smithfield România au organizat o campanie de strângere de fonduri în cadrul petrecerii anuale a angajaților, intitulată „La Smithfield, dăruiești și primești!”. Campania noastră de fundrasing a fost organizată în beneficiul „Horse Emotion” - http://www.horsemotion.ro/ - organizație nonguvernamentală care oferă sesiuni gratuite de hipoterapie pentru copii cu nevoi speciale.

 

Întreaga sumă de bani colectată de către angajații Smithfield România a fost întrebuințată de către Horse Emotion pentru modernizarea hipodromului de la Ianova, care este destinat copiilor cu nevoi speciale. Organizația a dezvoltat un proiect care implică amenajarea unei „grădini senzoriale”pe bază de materiale cu texturi naturale, cum ar fi coajă de lemn, lavandă sau piatră de râu, în scopul de a îmbunătăți terapia copiilor și modul în care aceștia intercționează cu mediul înconjurător.

 

Bravo, Horse Emotion! Sunteți minunați!

 

Hipoterapia, terapia asistată cu cai pentru oameni, și în special copii cu diverse dizabilități, se adresează diverselor probleme precum: paralizie cerebrală infantilă, tetrapareză, sindrom Down, autism, etc. Diferitele beneficii, atât cele fizice, cât și cele psihice, se văd în timp, însă bucuria din ochii copiilor se vede imediat.

 

 

Mai 2016

„Ziua Verde” a fost sărbătorită în 2016, pe 21 Mai, la Ciacova

 

 

”ECO DAY”/”Ziua Verde” este un eveniment multianual, organizat sub forma unei acțiuni de voluntariat pentru curățarea, reamenajarea și revitalizarea spațiului verde din jurul fermelor, cu obiectivul de a promova spiritul ecologic în rândul angajaților Smithfield România.

 

Deși vremea s-a anunțat capricioasă, acțiunea de voluntariat dedicată angajaților Smithfield România, dar și familiilor lor s-a dovedit cadrul potrivit pentru a petrece o zi plăcută în aer liber, alături de colegi și de familie - cu mic, cu mare - și totodată o ocazie de a cunoaște și echipele de producție din ferma gazdă.

 

Atracțiile zilei au fost: concursul ”Știi și câștigi!”, competițiile pe echipe, dar și degustările de produse COMTIM!

 

Pentru copiii care și-au însoțit părinții la ”ECO DAY”, am creat un spațiu special dedicat lor, cu jocuri, zmeie, purceluși de ceramică pentru pictat și multă veselie.

 

 

Mai 2016

Echipa Comtim, o nouă participare la Crosul firmelor Timișoara

 

 

Echipa Comtim a luat parte, pentru al patrulea an consecutiv, în cadrul competiției sportive „Crosul firmelor”, menită a promova un stil de viață sănătos în rândul angajaților. Anul acesta, competiția a avut loc în data de 15 mai și s-a desfășurat, ca de obicei, în cadrul a două probe: una de ciclism (10 km), iar cea de-a doua- de alergare (5 km). Anul acesta, 23 colegi au participat în cadrul probei de alergare și respectiv 26 în cadrul probei de ciclism, alături de cei 15 susținători care i-au încurajat vioi de pe margine.

 

Smithfield România încurajează, în rândul angajaților săi, un stil de viață sănătos și atitudinea de fair play ce îi recomandă pe sportivi, dar această participare este menită și pentru a petrece timp de calitate împreună cu colegii, familia și prietenii, în aer liber.

 

 

Aprilie 2016

Sprijin oferit pentru 26 de copii din Șemlacu Mic și Șemlacu Mare

 

 

Smithfield România, în colaborare cu Asociația C.O.P.I.I., a oferit sprijin umanitar pentru 26 de copii provenind din familii defavorizate financiar, din localitățile Șemlacu Mic și Șemlacu Mare, constând din rechizite școlare și articole de îmbrăcăminte sportivă.

 

Acestea au fost oferite copiilor, de către un voluntar Smithfield România și un reprezentant al Asociației C.O.P.I.I. care s-au deplasat, la domiciliul fiecărui copil din Șemlacu Mic, iar la cei din Șemlacu Mare le-au oferit copiilor de la școala din localitate.

 

Prin acest ajutor, am încercat să le facilităm acestor copii accesul la educație, prin motivarea lor de a merge la școală și prin oferirea rechizitelor necesare pentru buna desfășurare a cursurilor.

 

Sprijinirea accesului la educație în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea este unul dintre pilonii de bază ai strategiei de implicare în comunitate a companiei Smithfield România.

 

 

Aprilie 2016

Atelier de gastronomie pentru păstrarea rețetelor culinare specifice zonei Bantului, la scoala Igriș-Sânpetru

 

 

Pentru cel de-al 3 lea an consecutiv, în cadrul programului „Școala Altfel”, Smithfield România a sprijinit organizarea unuiatelier gastronomic la Școala Sânpetru-Igriș, care urmarește promovarea ”bucătăriei tradiționale” locale și transferul acestor rețete bine pastrate către generațiile mai tinere. Workshop-ul a avut loc în 21 aprilie 2016, și a implicat 15 elevi, 4 profesori, inclusiv directorul școlii, precum și un reprezentant al Smithfield România, toți foarte interesați în a descoperi secretele bucătăriei ”bănățene”.

 

Pentru pregătirea preparatului tradițional „Gulaș a la Igriș”, Smithfield România a oferit materia primă, carne Comtim, de cea mai bună calitate. La finalul activității, toți copiii au fost răsplătiți cu diplome, fructe și cărți de literatură școlară, oferite de către compania noastră, iar ”rezultatul muncii” a constituit ”deliciul” elevilor școlii.

 

 

Aprilie 2016

Voluntarii Smithfield România au continuat în 2016 tradiția de adoptare a zonei protejate „Lunca Mureșului”

 

 

Într-o zi de primăvară, 20 aprilie 2016, potrivită numai bine pentru desfășurarea unei activități în natură, voluntarii Smithfield România, alături de voluntari ai școlilor din comunitatea Sanpetru- Igriș din Timș, au continuat tradiția de a adopta, prin ecologizarea ei, an de an, zona protejată Lunca Mureșului.

 

Lunca Mureșului este o arie protejată, situată în zona de vest a României, membră a „Destinații europene de excelență”: http://www.luncamuresului.ro/.

 

Astfel, voluntarii Smithfield România, ajutați de un număr impresionant de aproape 50 de copii entuziaști, însoțiți de profesorii lor de la școlile din comunitățile Sanpetru și Igriș, au mers de-a lungul râului și au curățat întreaga zonă.Voluntarii au promis că vor reveni periodic pentru a menține Lunca Mureșului și zona în care trăiesc într-un mediu curat și protejat!

 

 

Martie 2016

Cea de-a 8-a ediție a programului Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei, sărbătorită de către voluntarii Smithfield România la Sânmihaiu Român

 

 

World Water!

 

Smithfield România a organizat, pentru ce-a de-a 8-a ediție consecutivă, o acțiune educativă dedicată Zilei Internaționale a Apei, împreună cu elevi ai Școlii Sânmihaiu Român, despre importanța păstrării calității apei și menținerea unui mediu curat și sănătos.

 

Evenimentul dedicat „Zilei Internaționale a Monitorizării Calității Apei”, organizat de către compania noastră, s-a desfășurat în data de 25 martie 2016, implicând peste 30 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a ale Școlii Sânmihaiu Român. Cu ajutorul kit-urilor de testare a apei, oferite de echipa de voluntari Smithfield, elevii, echipați ca niște adevărați mici laboranți, sub supravegherea profesorilor de la școala din Sânmihaiu Român, au monitorizat calitatea apei canalului Bega, din aria localității lor.

 

Elevii, cu foarte mare entuziasm, ajutați de cei 15 voluntari Smithfield România - la fel de entuziaști, au testat parametrii fizici si chimici de calitate a apei (turbiditate, temperatura, oxigen dizolvat, pH), au tras concluzii si au învățat ce anume trebuie să respecte pentru a păstra un mediu înconjurător curat.

 

La finalul activității toți elevii au fost răsplătiți cu cărți de literatură școlară și diplome de voluntariat.

 

 

Martie 2016

Ziua de 8 martie 2016 a fost sărbătorită de voluntarii Smithfield România la centrul de îngrijire a femeilor în vârstă din satul Checea, în județul Timiș

 

 

12 voluntare, angajate Smithfield România, au răspuns afirmativ invitației noastre de a marca Ziua Internațională a Femeilorîntr-un mod special.

 

Astfel, cele doisprezece voluntare Smithfield au petrecut o jumătate de zi la centrul de îngrijire a femeilor vârstnice din Checea, unde, sub umbrela programului „Hrană pentru suflete, au gătit un delicios prânz pentru beneficiari- doisprezece bunicuțe care locuiesc în centrul de îngrijire, cărora le-au oferit întreaga lor atenție și afecțiune, angajatele Smithfield România însumând peste 60 de ore de voluntariat la căminul de bunicuțe din Checea.

 

Compania noastră a oferit beneficiarilor atât carne proaspătă Comtim, cât și și legume și produse alimentare necesare pentru pregătirea mesei pentru bunici. Nu au fost uitate nici voluntarele noastre, care au primit diplome și sfaturi direct de la bunicuțe.

 

 Recunoaștere a performanțelor companiei, la nivel național și internațional

 

 

Premiu pentru implicare in comunitate

Smithfield Foods –Sustainability and Environmental Awards, august 2014

 

Incepand cu anul 2009 programele de implicare sociala ale companiilor Smithfield Romania au primit recunoastere in cadrul grupului Smithfield Foods, fiind apreciate in mod repetat drept un exemplu de buna practica si un model de implicare comunitara pentru toate companiile Smithfield!

 

In cadrul competitiei interne Smithfield Foods, "Environmental and Sustainability Awards - 2014", organizata in acest an sub sloganul “Same old Smithfield, only better”, proiectul de responsabilizare si pastrare a unui mediu curat, “Adopta un râu”, initiat in primavara acestui an in comunitatea Sanpetru, a primit premiul 3 la categoria "Implicare in comunitate / Community outreach"

 

Aceast premiu onoreaza eforturile si implicarea voluntarilor nostri, care transforma orice proiect in realitate si care, prin contributia lor, aduc un aport substantial la imbunatatirea unor aspecte de mediu sau sociale din comunitatile in care ne desfasuram activitatea.

 

 

 

 

Premiul National CSR Awards

 

Eforturile constante si munca sustinuta in implementarea proiectului Smithfield Romania - P.O.R.C. primesc acum, la aproape doi ani de la lansarea proiectului, o bine meritata recunoastere in cadrul competitiei nationale Romanian CSR Awards - editia 2014.

 

La nivel national, proiectul Smihfield Romania P.O.R.C a fost desemnat unul dintre castigatorii categoriei "Angajati"

 

Mai multe detalii despre Gala de decernarea a premiilor Romanian CSR Awards precum si imagini de la decernarea premiilor, in cadrul galei festive, puteti gasi accesand: http://csrawards.ro/foto-2014/

 

 

 

Premiul International pentru performante deosebite in domeniul SSM

 

 

 

Departamentul SSM, divizia ferme, a primit in luna iunie 2014, in cadrul "Smithfield Foods Annual Safety Conference 2014", distinctia “Premiul International pentru performante deosebite in domeniul SSM”.

 

Smithfield Romania a primit astfel, pentru al treilea an consecutiv, o importanta distinctie si recunoastere in cadrul grupului, pentru pilonul de sustenabilitate SSM, respectiv managementul sanatatii si sigurantei la locul de munca.

 

Premiul "International Award for Outstanding Performance in H&S 2014" onoreaza filialele companiei Smithfield care, prin activitatea lor remarcabila in domeniu devin un exemplu de buna practica pentru toate companiile din grup.

 

 Decembrie 2015

Campania "Un gând bun de Sărbători" –ajunsă la cea de-a 5-a ediție

Copiii Casei de Tip familial Bocsig s-au bucurat de vizita voluntarilor Smithfield România

 

 

Într-o zi de vineri, 11 decembrie 2015, voluntarii Smithfield România i-au vizitat pe cei 14 copii ai casei de tip familial din Bocsig, cărora le-au dăruit un strop din magia sărbătorilor de iarnă, oferindu-le cadouri felurite: hăinuțe călduroase, bomboane, fructe, etc. Compania a sprijinit această acțiune, pentru al cincilea an la rând, si prin oferirea de carne proaspătă de porc Comtim și de asemenea, prin oferirea mai multor PC-uri Dell.

 

Voluntarii Smithfield România au încercat să dea o strălucire aparte acelei zile, petrecând timp cu copiii și jucându-se cu ei pentru câteva ore, reușind astfel să răspândească bucurie în jurul lor și să aducă o mulțime de zâmbete calde pe chipurile copilașilor din casa Bocsig.

 

 

Noiembrie 2015

Donație de calculatoare pentru Școala Vânători sau despre punerea în practică cu succes a principiilor sustenabile: ”REUTILIZEAZĂ – RECICLEAZĂ!”

 

 

Pe 19 noiembrie anul acesta, elevii Școlii Vânători, județul Arad, asteptau cu nerăbdare echipa Smithfield care nu a întârziat sa apară, însă după cum obișnuieste, a ajuns cu daruri. Altfel, mai multe computere Dell, provenite în urma procesului de înnoire PC-uri în cadrul Smithfield Ferme, au fost instalate în clasele 0-IV din Școala Vânători.

 

Nu doar elevii au fost încântați de această donație în numele companiei, ci și cadrele didactice care vor folosi anul acesta manuale cu suport digital sub formă de CD-uri.

 

 

Octombrie 2015

Ziua educației nonformale 2015

Workshop gastronomic susținut de către elevii Liceului Teoretic Buziaș

 

 

În luna octombrie, cu ocazia zilei dedicată educației non formale în școli, elevii Liceului Teoretic Buziaș au realizat un workshop gastronomic menit să promoveze principiile care stau la baza unui stil de viață sănătos. Elevii au organizat standuri cu produse tradiționale și au susținut un program artistic, un flashmob și un recital de poezii folcloice specifice zonei Banatului.

 

Smithfield România a sprijinit organizarea acestui proiect prin premierea standurilor câștigătoare. Echipelor care au reușit să impresioneze cel mai bine juriul le-au fost oferite echipmente sportive și rucsaci din partea companiei Smithfield România.

 

 

Octombrie 2015

Workshop susținut de către Smithfield România la Școala Utvin, cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației

 

 

În contextul Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România a desfășurat și anul acesta un workshop de informare cu privire la importanța unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos în vederea dezvoltării armonioase a copiilor.

 

Astfel, într-o zi frumoasă de toamnă, pe data de 16 octombrie, elevii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii din Utvin erau atenți la prezentarea susținută de un reprezentant al companiei Smithfield România. Echipați de către voluntarii Smithfield România, cu șepcuțe și șorțulețe pentru gătit, elevii, după ce au extras învățămintele esențiale privitoare la importanța alimentelor și a deprinderilor de viață sănătoase pentru dezvoltarea lor unitară, s-au bucurat de o parte practică a workshop-ului care a constat în ambientarea unor platouri cu legume și carne gătită.

 

Workshopul s-a încheiat cu premierea elevilor, toți primind titlul de „bucătar destoinic”.

 

 

Din Nou la Scoala Septembrie 2015

Programul de sprijin pentru educatie “Din nou la școală”, editia a IX-a, 2015

 

Odată cu primul clinchet de clopoțel care anunta deschiderea anului școlar 2015-2016, voluntarii Smithfield România au lansat o nouă ediție a programului „Din nou la şcoală”, pentru a oferi cadouri școlare elevilor din grădinițele și școlile din județele Timiș și Arad.

 

În cadrul programului de sprijin pentru educație și încurajare a performanței școlare „Din nou la şcoală” aflat la cea de-a IX-a ediție au fost incluse școli din 63 de localități din județele Timiș și Arad, dar și din țară. Tradiția oferirii ghiozdanelor „Din nou la şcoală” și a rechizitelor școlare a fost completată și în acest an cu mult așteptatele echipamente sportive pentru elevii comunităților vizitate de către voluntarii Smithfield România. Anul acesta, la fel ca și în edițiile precedente, au fost incluși in program și copiii angajaților din cadrul companiei Smithfield România- Smithfield Ferme, Smithfield Prod și Agroalim Distribution.

 

În această ediție a programului peste 6600 de elevi s-au bucurat de cadourile oferite din partea Smithfield România, în cadrul programului “Din nou la şcoală”. În cele 9 ediții de până în prezent, peste 30.800 de elevi din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea, au fost incluși în program (4 localități în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012, 66 în 2013; 56 în 2014, 63 în acest an - 2015).

 

Ne bucurăm foarte mult că programul ”Din nou la școală” se extinde de la an la an și că astfel reușim, cu consecvență, să urăm bun venit la școală unui număr impresionant de elevi!

 

 

August 2015

Angajați ai Smithfield România- o zi frumoasă de voluntariat la Casa de copii „Hansel și Gretel” din Buziaș

 

Prieteni Smithfield Romania

 

Anul acesta Smithfield România a lansat un nou program de responsabilitate socială „Smithfield Friends”, prin care angajații sunt încurajați să participe si să susțină o cauză socială, prin voluntariat.

 

Prima acțiune publică organizată în cadrul programului de voluntariat corporatist „Smithfield Friends” a avut loc vineri - 28 august 2015 - la Casa de copii „Hansel și Gretel” din Buziaș. Astfel, 20 de colegi, angajați în cadrul companiei noastre au dorit să se implice activ în acest proiect și să petreacă o zi alături de copiii de la centrul de plasament din Buziaș, pe care compania noastră îl sponsorizează cu produse proaspete din carne de porc, marca Comtim.

 

Voluntarii Smithfield România au petrecut astfel câteva ore frumoase alături de copiii din Buziaș, care le-au prezentat casa, în special camerele lor foarte ordonate, apoi au vizitat locul lor de joacă din curte și le-au făcut cunoștință cu animăluțele lor de companie. Piesa de rezistență a întâlnirii a fost realizarea unui concurs de gătit de tip „Masterchef” unde concurenții, împărțiți pe echipe, copiii alături de voluntarii Smithfield România și-au pus la încercare creativitatea culinară. La finalul concursului, preparatele copiilor au fost degustate și premiate de către juriu.

 

Vizita de la Casa de copii „Hansel și Gretel” s-a încheiat cu premierea copiilor, care au primit diplome, rechizite și articole vestimentare, oferite în numele companiei. De asemenea, angajații au contribuit cu donații personale și le-au oferit copiilor dulciuri, jucării, hăinuțe și bani. Acțiunea s-a dovedit a fi emoționantă, deoarece atât copiii, cât și colegii-voluntari au manifestat entuziasm și simpatie, implicându-se activ în toate activitățile desfășurate împreună.

 

 

Iunie 2015

Concurs Eco de Creație

Expoziție de lucrări realizate de către copiii angajaților Smithfield România

 

Cu prilejul zilei de 1 iunie, ziua în care sărbătorim copilăria, Smithfield România a adresat copiilor angajaților Smithfield România invitația de a participa la un CONCURS ECO de CREAȚIE, prin care se încurajează imaginația, creativitatea și susținerea spiritului ecologic!

 

În cadrul concursului Eco de creație Smithfield România 2015, copiii angajaților au primit ca temă pentru lucrare dezvoltarea cunoscutului și îndrăgitului basm „Cei trei purceluși”.

 

De la mic la mare, copilașii harnici și creativi au muncit temeinic, realizând niște lucrări deosebit de interesante, din materiale reciclate.

 

Astfel, în data de 12 iunie, „cei trei purceluși din basm” au putut fi admirați la sediul administrativ Smithfield Prod și Ferme, unde lucrările copiilor vor rămâne expuse timp de patru săptămâni. Și, pentru că efortul și creativitatea trebuie răsplătite, toți copiii înscriși în concurs au fost premiați cu diplome și cadouri specifice spațiului ludic al copilăriei.

 

 

Iunie 2015

Ziua copilăriei! Acțiune educativă creativă

1 iunie, comunitatea Mișca, jud Arad

 

Compania noastră s-a alăturat acțiunii organizate de către Școala din localitatea Mișca și a oferit celor 400 de copii din comunitate o zi de neuitat, în care spiritul creativ și învățarea prin joacă au predominat!

 

Ziua a demarat prin organizarea unor ateliere de creație la care au participat copiii din grupele preșcolare și clasele primare. Copiii s-au întrecut în a elabora desene pe asfalt, creații din plastilină, origami și picturi. După amiaza a continuat prin servirea unei mese calde, pregătită de către elevii claselor gimnaziale pentru toți cei prezenți! Atelierul gastronomic a fost realizat folosind produse gustoase din carne de porc marca Comtim și o rețetă locală savuroasă!

 

 

Iunie 2015

Campanie de strângere de fonduri pentru spitalul Louis Țurcanu

 

În luna iunie 2015, Smithfield România s-a alăturat campaniei de strângere de fonduri «Împreună putem da o șansă la viață» necesare dotării spitalului de copii Louis Țurcanu Timișoara, secția Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică (ATIP)!

 

Compania noastră a oferit o donație în bani și a susținut astfel obiectivul proiectului, achiziția și dotarea secției ATIP (Anestezie și Terapie Intensivă Pediatrică) a spitalului cu aparatură de specialitate vitală, necesară îngrijirii copiilor.

 

Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii « Louis Țurcanu » Timișoara este principalul furnizor de servicii medicale cu profil pediatric din zona de vest a României. Anual, de serviciile secției de ATIP beneficiazăcu aproximație 2500 pacienți (1000 pacienți chirurgicali și 1500 pacienți medicali). Azi, saloanele compartimentului Terapie Intensivă sunt insuficiente pentru numărul mare de pacienți, copii cu probleme grave, motiv pentru care s-a luat decizia extinderii numărului de saloane.

 

 

Mai 2015

Program “Adoptă un râu”

 

Educaţia ecologică şi constientizarea importanţei păstrării unui mediu înconjurător curat sunt priorități ale strategiei de implicare socială Smithfield România.

 

Lunca Mureşului este o zonă protejată, situată în Vestul României, membră a „Destinaţii Europene de Excelenţă”, http://www.luncamuresului.ro.

 

În luna mai 2015, pentru al doilea an consecutiv, voluntarii Smithfield România au revenit ȋn comunitatea Sânpetru-Igriş, pentru a continua promisiunea făcută, de a „adopta”, a ȋngriji şi ecologiza, an de an, zona ariei protejate Lunca Mureşului. Ajutaţi de cei peste 60 de elevi entuziaști şi cadrele didactice ale şcolilor din localităţile Sânpetru şi Igriş, jud Timis, voluntarii Smithfield România au parcurs o zonă de 2 km pe malul râului Mureş. Astfel, zona de agrement frecventată de localnici a fost ecologizată şi pregătită, pentru ca tinerii şi iubitorii de natură să ȋşi petreacă timpul liber într-un mediu curat!

 

Voluntarii vor reveni periodic pentru a menţine Parcul Naţional Lunca Mureşului şi zona în care trăiesc, un mediu curat şi protejat!

 

 

Mai 2015

Echipa Comtim - participare la o nouă ediție „Crosul firmelor”

 

Angajații Smithfield au îmbrățișat cu entuziasm și anul acesta participarea la evenimentul deja devenit tradiție - „Crosul firmelor”- ajuns acum la cea de-a XI-a ediție. Iubitorii de sport, alături de susținătorii lor, au luat parte fie la proba de alergare 5 kilometri, fie la proba de ciclism 10 kilometri, sau chiar la ambele probe, în funcție de cât de mult s-au antrenat!

 

Concursul s-a desfășurat în data de 10 mai, la Stadionul Dan Păltinișanu, într-o duminică însorită, în care am putut să ne bucurăm împreună de mișcare în aer liber, cu voie bună, dar mai ales ne-am prezentat din nou ca o echipă unită - echipa COMTIM!

 

 

Mai 2015

Ziua Verde - muncă în echipă și spirit ecologic!

 

Ziua Verde

Ziua verde ne-a găsit şi în acest an pregătiţi de lucru şi dornici de implicare în protejarea mediului înconjurător!

 

Peste 150 de voluntari, alături de familie şi prieteni, au participat la activităţi de curăţare, reamenajare şi revitalizare a spaţiului verde din jurul unităţilor noastre - birouri şi ferme, ca parte a celor 3 acțiuni:

 

Ziua Verde la Abatorul Freidorf- 17 aprilie;
Ziua Verde la Ferma Sintea Mare 2, jud Arad- 18 aprilie;
Ziua Verde la Ferma Bulgăruș, Jud Timiş- 9 mai.

 

Iată că tradiția continuă! Am petrecut și în acest an zile minunate în aer liber, promovând în acelaşi timpimportanţa menţinerii unui mediu înconjurător curat.

 

 

Aprilie 2015

Acțiune de ecologizare “Let’s do it Romania” organizată în localitatea Sânpetru-Mare

 

În 25 aprilie, peste 60 de copii ai şcolii cu clasele I-VIII din comuna Sânpetru-Mare au luat parte la o acţiune de ecologizare a zonelor verzi din comunitate, sub egida programului “Let’s do it, Romania”.

 

Pe durata a patru ore, într-o frumoasă zi de primăvară, tinerii ecologiști au participat cu entuziasm şi implicare la activităţile de curăţare şi colectare a deşeurilor de la marginea localităţii, conştientizând astfel, prin exercițiu practic, importanţa păstrării unui mediu curat.

 

Let's do it Romania

“Let’s do it” este o iniţiativă ecologică din 2008, care se bazează pe ideea de voluntariat, prin care s-a dorit dezvoltarea conceptului de curăţenie generală în toată țara, într-o singură zi.

 

 

 

 

 

 

Aprilie 2015

Atelier gastronomic la Școala din Igriș organizat de către Smithfield România

 

Sub egida programului educațional național organizat de Ministerul Educației Naționale „Școala Altfel”, compania noastră a răspuns invitației Școlii din localitatea Igriș si a contribuit la realizarea un atelier gastronomic menit să promoveze păstrarea rețetelor tradiționale locale în rândul elevilor școlii. Acțiunea „atelierul gastronomic” s-a desfășurat în incinta școlii din Igriș, în data de 9 aprilie 2015, și i-a avut ca protagonisti pe elevii clasei a VIII-a ai ciclului gimnazial, alături de profesorii lor coordonatori și de reprezentanții companiei Smithfield România.

 

Elevilor le-au fost puse la dispoziție,de către compania noastră, echipamentul de bucătar, instrumentele de gătit, dar și produse proaspete, din carne de porc, marca Comtim. Micii bucătari, entuziasmati de rolul oferit, au pregătit un gulaș la ceaun „a la Igriș” delicios și apetisant, în care aroma cărnii proaspete și suculente de porc a fost bine pusă în valoare de gătitul la ceaun, pe foc de lemn.

 

Atelierul gastronomic s-a încheiat cu servirea prânzului de către toti elevii scoliii, împreună cu dascălii lor coordonatori, spre deliciul tuturor.

 

 

Martie 2015

Programul “Hrană pentru suflete”

 

Hrana pentru suflete

 

În primăvara acestui an, programul Smithfield Romania de responsabilitate socială „Hrană pentru suflete”, împlinește șase ani de existenta. În tot acest timp, compania noastra a oferit peste 45.000 kg de carne și produse proaspete din carne de porc marca Comtim persoanelor aflate în situații de risc social, fie sub forma unei mese calde – în cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub formă de pachete cu produse din carne, în colaborare cu organizaţiile neguvernamentale partenere.

 

In aceasta primavara, Ziua Internațională a Femeii a fost sarbatorita de catre doamnele și domnișoarele angajate Smithfield România, printr-un moment special: o acțiune de voluntariat gazduita de catre Centrul pentru Persoane cu Handicap Suferinde de Maladia Alzheimer și de catre Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Ciacova.

 

Această acțiune a constat în pregătirea și servirea unui prânz cald de către voluntarele Smithfield România, tuturor celor 160 de beneficiari ai celor doua centre sociale care activează în localitatea Ciacova. Produsele marca Comtim, oferite de catre compania noastra cu acest prilej, au fost foarte apreciate de catre beneficiarii celor doua centre de asistenta.

 

 

Martie 2015

Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei

Lecție-deschisă pe tema protecția și grija mediului înconjurător

 

World Water!

 

 

Smithfield România, împreună cu conducerea școlii din localitatea Nițchidorf, a organizat o lecție educativă experimentalădespre importanța conservării calității apei și a menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat.

 

Evenimentul „Ziua Internațională a Monitorizării Calității Apei”, organizată pentru al șaptelea an consecutiv de către compania noastră, a avut loc în cursul zilei de joi, 19 martie 2015, și a implicat 5 echipe de elevi ai clasei a IV-a din cadrul Școlii Nițchidorf. Pe perioada lecției deschise, elevilor li s-a vorbit despre importanța păstrăriicalității si curățeniei surselor de apă, și importanța vitală a păstrării unui mediu înconjurător cât mai curat.

 

Echipați ca niște adevărați mici chimiști, elevii au testat cu foarte mare încântare parametrii fizici și chimici de calitate a apei (turbiditate, temperatură, oxigen dizolvat, pH), au tras concluzii și au descoperit secretele păstrării unui mediu curat și sănătos.

 

Evenimentul s-a încheiat cu premierea tuturor elevilor implicați în acțiunea desfășurată sub egida „Zilei Mondiale a Apei”, și cu promisiunea organizatorilor că vom continua acest proiect frumos și anul viitor.

 

 

Octombrie 2014

ZIUA EDUCAȚIEI NON-FORMALE – ACȚIUNEA „PRO-MEDIU”, ORGANIZATĂ ÎMPREUNĂ CU ELEVII LICEULUI TEORETIC BUZIAȘ

 

În luna octombrie a fiecărui an, în orașul Buziaș, este organizat un eveniment important pentru toți copiii din comunitate și anume „Ziua educației non-formale”. Programul are ca scop implicarea elevilor, profesorilor și voluntarilor în activități extrașcolare și non-formale, pentru a arăta că învățarea este mai rapidă și mai eficientă atunci când este participativă. Acest program reunește mii de copii, diverse evenimente și numeroase activități educative și ecologice.

 

Smithfield România a sprijinit acțiunea „Biblioteca Vie”, organizată de către liceenii din orașul Buziaș, pentru a promova un mesaj puternic și anume: respectarea drepturilor omului, cultivarea diversității și protecția mediului. Compania noastră a pus la dispoziție materialele necesare pentru realizarea evenimentului.

 

Una dintre principalele activități organizate a fost „Cum să adopte, cum să crească și cum să dăruiască o floare cadou”. Scopul principal pentru alegerea acestui proiect este nu numai de a evidenția beneficiul practicii pentru elevi în timp ce învață, ci si conștientizarea importanței naturii și a mediului înconjurător în viața noastră a fiecăruia. În urma activității, copiii au învățat cum să adopte propria floare, cum să o îngrijească și chiar au personalizat cu ajutorul picturii ghivecele cu flori.

 

 

Octombrie 2014

Pentru un stil de viaţă sănătos

„Ziua Internațională a Alimentației”, workshop de informare asupra importanței unei alimentaţii echilibrate

 

În data de 16 octombrie 2014, cu prilejul „Zilei Internaționale a Alimentației”, Smithfield România a organizat, în colaborare cu Liceul Tehnologic Transporturi Auto din Timişoara (din zona Freidorf), un workshop de informare asupra importanței unei alimentaţii echilibrate și de încurajare a unui stil de viaţă sănătos, workshop realizat prin sprijinul oferit de către comunitatea medicilor din Timișoara, City Doctors.

 

În cadrul lecției deschise, dna Dr. pediatru Melania Oana, a evidențiat rolul alimentaţiei echilibrate şi a stilului de viaţă pentru o dezvoltare armonioasă şi sănătoasă. În partea a doua a evenimentului, elevii au pus în practică informațiile primite, pregătind propriile porții cu alimente, respectând regulile de bază ale unei alimentații sănătoase și ambientând farfurii demne de adevărați chefi bucătari. Imaginația copiilor s-a dovedit a nu avea limite, așa cum ne așteptam: insule și roci, oameni veseli, animăluțe sau clowni, toate fiind realizate având ca materie primă alimentele și, bineînțeles, produse din carne Comtim.

 

La finalul acestei lecții deschise toți elevii au primit diplome de participare și premii constând în cărți de literatură școlară pe subiecte care tratează importanța unei alimentații echilibrate.

 

 

Noiembrie 2014

Un nou parteneriat Smithfield România - „Crucea Roșie”, training certificare salvator -proiect al dep SSM al diviziei ferme

Proiectul „Salvează o viață!” – parteneriat „Crucea Roșie”

 

La inițiativa departamentului sănătate și securitate în muncă a diviziei ferme, în cadrul unui nou parteneriat deschis cu Crucea Roșie, filialaTimiș, peste 30 de colegi din cadrul departamentelor diviziei ferme au participat în luna noiembrie a acestui an la un curs de acordare de prim ajutor, care le-a oferit, pe lângă cunoștințele teoretice, și o parte practică extrem de utilă, în care au avut ocazia să experimenteze reacții și proceduri standard de urmat, în cazul unor situații de urgență simulate.

 

Salvarea unei vieți depinde chiar de noi!

 

Primul ajutor de bază este doar un ajutor temporar acordat în caz de urgență pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor până în momentul în care un serviciu medical adecvat, specializat poate să intervină, fie că el se numește SMURD sau Ambulanță.

 

Cunoștințele și abilitățile dobândite au acoperit cazuri și situații diverse la care putem fi expuși în viața de zi cu zi, acasă, la birou, sau în timpul liber.

 

 

Decembrie 2014

Voluntariatul, o valoare a echipei Smithfield România

Campania „Un Gând Bun de Sărbători!”

 

Pentru al patrulea an consecutiv, ințiativa venită din partea colegilor noștri, pentru a oferi sprijinul celor care au nevoie de noi și acum, în prag de sărbătoare, este o nouă confirmare a faptului că voluntariatul a devenit parte din preocupările noastre zilnice!

 

La finalul acestui an, în perioada 16-19 decembrie, voluntarii Smithfield România au vizitat beneficiarii Direcției de Protecție a CopiluluiTimis, dar si Centrul de copii Bocsig și centrul pentru copii Ineu, jud. Arad, unde peste 80 de copii, cu vârste cuprinse între 5-14 ani, au primit cu emoție vizita echipei Smithfield.

 

Voluntarii Smithfield Romania au contribuit personal, cu cadouri adecvate vârstei (jucării / haine / produse alimentare neperisabile), iar compania a oferit produse din carne marca Comtim, pentru o masă de Crăciun îmbelșugată!

 

 

 

 

Decembrie 2014

Programul “Hrana pentru suflete” –peste 120 de kg de produse din carne marca Comtim pentru cina de Sf. Nicolae!

 

La finalul lunii decembrie 2014, compania noastra a oferit peste 120 de kg de produse din carne proaspata de porc, marca Comtim, pentru persoanele aflate in situatii de risc social din judetele Timis si Arad. Prin intermediul organizatiilor partenere ale programului (Fundatia “Pentru voi”, Serviciul de ajutor Maltez -sucursala Timis, Asociatia Pro-Prietenia Arad), peste 400 de beneficiari ai acestor organizatii s-au bucurat de o masa calda, pregatita cu produsele gustoase, marca Comtim, si au celebrat cu bucurie sarbatoarea Sfantului Nicolae.

 

Programul “Hrana pentru suflete”, devenit traditie pentru compania noastra, va continua si in anul 2015!

 

 Ziua Verde

Protectia mediului

"Ziua verde"

Începând cu aprilie 2011, angajaţii Smithfield Ferme au acceptat cu entuziasm ca primăvara fiecărui an să înceapă cu programul "Ziua fermei"/"Ziua verde", un program intern ce vizează una dintre responsabilităţile de bază ale echipei noastre - grija pentru mediul în care ne desfăşurăm activitatea. Prin acest program, angajaţii fermelor şi a altor puncte de lucru participă la curăţarea, reamenajarea, revitalizarea spaţiului verde din jurul unităţilor noastre, în susţinerea unui spiritul ecologic şi a unui mediu înconjurător curat.

 

Pâna în prezent, următoarele locaţii au fost incluse în acest program:

 

Abatorul Freidorf, 23 mai 2014
Padureni, 10 mai 2014
Parta, 25 mai 2013
Cermei 2, 8 iunie 2013Ferma Cenei, 12 mai 2012
Ferma Padureni, 26 martie 2011
Ferma Ciacova, 2 aprilie 2011
Ferma Peciu, 9 aprilie 2011

 

 

La 4 ani de la lansarea initiativei interne de responsabilitate sociala si protejare a mediului “Ziua Fermei”,programul imbraca in acest an, haine noi si devine “Ziua Verde” - “Eco Day”,incluzand noi puncte de lucru Smithfield: FNC-ul (Fabrica de Nutreturi Combinate) si Abatorul Freidorf.

 

Initiativa de extindere a programului la nivel de Smithfield Romania, chiar in data de 10 mai, prin includerea de noi puncte de lucru, vine in semn de solidaritate cu miscarea europeana de protejare a mediului, “Ziua Europeana a Curateniei” / “Let’s Clean Europe” (http://www.letscleanupeurope.eu), prin care anual, in data de 10 mai, cetateni si institutii organizeaza actiuni publice menite a atrage atentia asupra importantei mentinerii unui mediu curat.

 

Prin acest program, angajaţii din ferme, FNC si abator au ocazia de a participa la o actiune de voluntariat pentru curatarea, reamenajarea, revitalizarea spatiului verde din jurul unitatilor noastre, in susţinerea unui spirit ecologic si a unui mediu inconjurator curat. Actiunea promite cadrul perfect pentru a petrece o zi placuta in aer liber, alaturi de colegi si de familie, cu mic cu mare, si reprezinta o ocazie de a cunoaste si echipele de productie din locatiile vizitate.

 

 

 

Programul ZIUA FERMEI - Parta, 25 mai 2013, Cermei 2, 8 iunie 2013
Programul ZIUA FERMEI- Cenei, 5 mai 2012

 

 

Concurs ECO de creatie, adresat copiilor angajatilor Smithfield

Iunie 2014

 

Luna iunie ne ofera prilejul, an de an, sa ne indreptam atentia catre cei mai mici dintre noi, carora le putem incuraja imaginatia si creativitatea si prin concursurile noastre interne!

 

Si in acest an, am adresat invitatia de a-i antrena pe cei mici - indiferent de varsta sau pasiuni - inconcursul ECO de creatie, adresat copiilor angajatilor Smithfield.

 

In acest an, concursul ECO de creatie de obiecte decorative a avut tema: PORCUSORI realizati din materiale reciclate.

 

Ne dorim sa continuam sa fim, cu totii, mai responsabili, si sa contribuim la protejarea naturii si a resurselor sale. Prin gesturi simple, care pornesc de la recunoasterea materielelor reciclabile, putem contribui la protejarea naturii si a resurselor sale.

 


 

 Competitii sportive

Crosul firmelor, mai 2014

 

Pentru al patrulea an consecutiv, echipa Comtim a reprezentat cu mandrie compania la cea mai mare competitie sportiva din Timisoara: evenimentul anual "Crosul Firmelor".

 

Suntem o echipa dinamica, ambitioasa si adepta a unui stil de viata sanatos! - o demonstreaza rezultatele obtinute duminica, 11 mai 2014, de catre cei peste 50 de colegi care au raspuns apelului lansat!

 

Probele lansate in concurs (Ciclism: 10 km si Alergare: 5 km) au fost parcurse cu vointa, iar conditia fizica a fost la inaltime pentru toti cei care au raspuns provocarii - un rezultat al pregatirii fizice si a unui program comun de antrenamente desfasurat, cum altfel, tot in echipa!

 

Am petrecut impreuna o zi plina de distractie, competitivitate si buna dispozitie, alaturi de colegi si de familiile noastre, de toti cei dragi!

www.crosulfirmelor.ro

 

 "Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei"

(Vezi Articole Media)

 

World Water!

 

Actiunea "Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei" face parte dintr-un program international, desfasurat în 43 de tari sub egida Asociatiei Mondiale a Apelor (IWA), si sustinut de Agentia Guvernamentala a Statelor Unite pentru Protectia Mediului si de numeroase companii recunoscute la nivel international, printre care si Smithfield Foods Inc., compania-mama si, astfel, si echipa Smithfield Ferme.

 

Având în vedere ca formarea tinerei generatii în spiritul preocuparii fata de calitatea mediului înconjurator este o componenta importanta a procesului educational, proiectul Smithfield Ferme - "Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei" implica anual participarea elevilor si studentilor în analiza si monitorizarea calitatii apelor din comunitatea în care acestia traiesc.

 

Anual, Smithfield Ferme desfasoara o activitate didactica educativa cu rol de informare asupra importantei unui mediu curat, prin organizarea în diferite locatii ale judetelor Timis si Arad a unor lectii deschide de testare a calitatii apei din localitate. Actiunea socio-educativa sustinuta de companiile Smithfield are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare în rândul generatiilor tinere a importantei resurselor de apa si a protejarii acestora.

 

Elevii participanti au ocazia sa descopere metodele de testare a calitatii apelor si chiar sa experimenteze cum se realizeaza acest proces, în cadrul lectiilor deschise organizate. Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispozitie de Smithfield Ferme, copiii pot evalua nivelul de calitate a apei, prin masurarea urmatorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) si temperatura sursei de apa.

 

"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei" se serbeaza anual la nivel mondial, implicând participarea a peste 43.000 de cetateni.

 

 

"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei"

Martie 2014

 

World Water!

 

In fiecare an, Smithfield incurajeaza un numar tot mai mare de elevi si voluntari sa se implice in protejarea resurselor de apa prin intermediul lectiilor deschise organizate in cadrul Zilei Mondiale a Monitorizarii Calitatii Apelor (pagina web), dar si prin intermediul programelor dezvoltate de-a lungul timpului, prin evenimente si actiuni de protejare a mediului, in cadrul strategiei de sustenabilitate a companiei.

 

Actiunile didactice organizate de catre compania noastra cu prilejul “Zilei Mondiale a Apei” (22 martie) au ca obiectiv cresterea gradului de constientizare in randul generatiilor tinere asupra importantei resurselor de apa si a protejarii acestora. Elevii participanti la actiunile desfasurate in acest an in comunitatile Periam si Samnihaiu Roman au avut ocazia să descopere metodele interactive de testare a calităţii apelor, adaptate varstei lor şi chiar sa experimenteze cum se realizează acest proces, in cadrul lecţiilor deschise organizate.

 

Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispozitie de echipa Smithfield, copiii au putut evalua calitatea apelor Raului Mures si a Canalului Bega, prin masurarea urmatorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul, turbiditatea si temperatura sursei de apa.

 

Elevii au fost indrumati, pas cu pas, in demersul lor experimental, de catre colegii din departamentul de mediu si voluntari Smithfield iar la finalul exercitiului compania noastra a donat 500 de truse pentru a realiza viitoare experimente suficiente pentru 500 de testari ale apelor.

 

 

Arhiva

 

"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei", Octombrie / Noiembrie 2012
"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei", Parta 19 Octombrie 2011
"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei", Bârsa - Noiembrie 2010
"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei", Gataia - Octombrie 2009
"Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei", Timisoara - Octombrie, 2008

 

 Educatie

 

 

Smithfield academics

Programul "Smithfield Academics" -parteneriat pentru educatie

 

Sprijinul pentru educatie este unul dintre pilonii de baza ai strategiei de implicare sociala Smithfield.

 

De-a lungul timpului, impreuna, am avut ocazia de a contribui la crearea unui proces educational cu rezultate care ne motiveaza sa perseveram. Am contribuit la fondul de carte al bibliotecilor din mediul rural, am oferit rechizite si am sarbatorit rezultatele scolare frumoase, alaturi de copiii din comunitatile Smithfield, la fiecare inceput si sfarsit de an scolar.

 

Am dezvoltat in ultimii ani colaborari cu Universitatile din zona Banatului, alaturi de care am devenit parteneri pentru educatie. Prin intermediul “Smithfield Academics” vom fi in continuare apropiati de proiectele mediului academic. Astfel, vom sprijini programele de lunga durata menite a pregati specialisti in domeniile noastre de activitate, sau actiuni punctuale, conferinte, seminarii cu teme de profil sau vizite-experiment pentru elevi si studeni.

 

 Be!

Program Fii unul dintre noi

 

Partea de vest a României este o zonă multiculturală în care tradiţiile şi obiceiurile comunităţilor sunt păstrate de către localnici, fie ei români, maghiari, sârbi, şvabi sau bulgari. "Fii unul dintre noi" este un program complex si constant, de implicarea responsabilă a companiei în cadrul comunităţilor locale, prin aprecierea la adevărata valoare şi susţinerea pe termen lung a tradiţiilor şi a bogatei culturi locale din zona Banat, zonă în care multiculturalitatea şi viaţa în armonie, indiferent de etnie, sunt apreciate drept valori comune.

 

Prin programul "Fii unul dintre noi", Smithfield Ferme rămâne constant o parte activă a comunităţilor locale unde îşi desfăşoară activitatea, şi oferă sprijin comunităţii ori de cate ori are prilejul. Anual, sprijinim promovarea culturii locale din regiunile unde compania îşi desfăşoară activitatea, prin sprijinirea unei palete bogate de obiceiuri şi festivaluri unice, legate de calendarul tradiţional sătesc. Indiferent de anotimp, suntem alături de comunităţi, cu ocazia manifestărilor culturale care au loc în satele şi localităţile din regiune, pe tot parcursul anului.

 

De peste 5 ani, în cadrul programului "Fii unul dintre noi", compania noastră susţine evenimentele tradiţionale, specifice calendarului sătesc, pentru păstrarea şi menţinerea, pe termen lung, a obiceiurilor locale din judeţele Timis si Arad.

 

Începând cu anul 2009, anual, peste 30 de localităţi au primit sprijin sprijin din partea Smithfield Ferme pentru continuitatea păstrării şi promovării tradiţiilor şi obiceiurilor locale: în judeţul Arad - festivalurile tradiţionale locale din Vinga ("Sarbatoarea de Farsang"), Bîrsa (Flori de sânziene), Sicula (spectacolul prilejuit de apropierea sărbătorilor de iarnă, "Spicul de aur"), Mişca ("Fiii Satului Mişca"), Cermei ("Întâlnire cu fiii satului"), iar în judeţul Timiş - spectacole cultural-folclorice ale comunităţilor din: Voiteg, Maşloc, Periam, Buziaş, Sânpetru (spectacol de cântece şi dansuri populare româneşti şi sârbeşti "Plavi Delia"), Peciu Nou ("Ruga Satului"), Sânpetru ("Festivalul Rachiului"), Niţchidorf ("Ruga localităţii"), Buziaş, Jimbolia ("Sărbătoarea de ignat"), Birda ("Rugă traditională",), Gătaia ("Ruga Bănăţeană"), Cenei ("Serbare Câmpenească"), Boldur ("Ruga Satului Ohaba", "Ziua Tineretului"), Ciacova ("Ruga Tradiţională"), concerte de colinde si evenimente de prilejuite de apropierea sarbatorilor de iarna, etc.

 

Şi în anul 2013 am petrecut momente frumoase în mijlocul comunităţilor locale, prin sărbătorirea unei palete largi de evenimente culturale unice: traditiilor noastre comune! Prin programul "Fii unul dintre noi", Smithfield Romania s-a implicat direct în organizarea unor evenimente deja de tradiţie: Ziua recoltei în comunitatea Cenei, Balul persoanelor vârstnice în comunitatea Ciacova, Ziua Tineretului din comunitatea Boldur, evenimentele Întâlnire cu fiii satului din localităţile din judeţul Arad, Festivalul "Flori de sânziene", Birsa, jud. Arad, şi multe alte evenimente frumoase.

 

În cadrul acestor sărbători rurale, preparatele tradiţionale servite de membrii comunităţilor sau iniţierea concursurilor de gătit la ceaun au fost foarte apreciate şi au avut o savoare specială prin folosirea produselor din carne proaspătă de porc, marca Comtim, 100% românească, oferite de compania noastră.

 

Luna februarie a devenit, în mod tradiţional, perioada în care compania noastră se implică anual în organizarea sărbătorii locale din Vinga, judeţul Arad. Si in 2014, in cadrul sărbătorii Farsangji, am oferit sprijin Ansamblului Balgarcea, format din copii, iubitori de cântece şi dansuri populare româneşti şi bulgăreşti, în organizarea manifestării. Anual, la aceasta manifestare participă, anual, peste 500 de membri ai comunităţilor locale din zona Banat.

 

 

 

Arhiva:

 

Programul "Fii unul dintre noi" - Evenimente 2013
Programul "Fii unul dintre noi" - Evenimente 2012
Programul "Fii unul dintre noi" - Evenimente 2009-2011

 

 Program Hrană pentru suflete

 

Hrana pentru sufletele!

 

 

Programul "Hrană pentru Suflete" initiat de către Smithfiled România în primăvara 2009, este un program de responsabilitate socială prin intermediul căruia, în parteneriat cu organizaţiile partenere, produsele de carne oferite de către Smithfield ajung la persoanele aflate în situaţii de risc social.

 

Cu ajutorul voluntarilor, compania noastră oferă sprijin familiilor cu nevoi sociale, fie sub forma unei mese calde - în cazul cantinelor sociale, centrelor de zi, spitalelor sau caselor de copii, fie sub formă de pachete - în cazul ONG-urilor care nu beneficiază de cantină proprie.

 

Smithfield România, prin intermediul organizaţiilor partenere, a oferit în ultimii 4 ani peste 40 000 de kg de carne, echivalentul a 200.000 de mese servite celor care au nevoie de sprijinul nostru, în Timişoara şi în zona Banat. Este o datorie de onoare să sprijinim organizaţiile care, prin munca susţinută, contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor aflate în situaţii de risc social sau cu nevoi speciale.

 

Evenimente Decembrie 2013

 

Prin implicarea voluntarilor Smithfield Romania cei 160 de beneficiari ai "Fundatiei Pentru Voi" (http://www.pentruvoi.ro/) au servit vineri, 20 decembrie, de Ignat, un prânz gustos, cu produse din carne Comtim, oferite pregătit cu drag de către 15 voluntari Smithfield Prod şi Smithfield Ferme.

Veselia şi buna dispoziţie au însoţit aceasta zi specială, în care am petrecut câteva ore alături de colegii noştri şi de beneficiarii "Fundatiei pentru Voi", persoane cu dizabilităţi intelectuale.

 

În cadrul unei acţiuni desfăşurate joi, 18 decembrie 2013, în comunitatea Boldur, jud, Timiş, 20 de familii din comunitatea Boldur, jud. Timiş, aflate în situaţii de risc social, au fost incluse în programul "Hrana pentru suflete".

Prin parteneriatul deschis cu Primăria locală Boldur, pachete cu produse din carne proaspătă de porc, marca Comtim, au fost distribuite persoanelor dezavantajate, pentru a le oferi o masă de Craciun îmbelsugată, în familie!

 

 

Programul Hrană pentru Suflete - 8 Martie 2012 (Vezi articole media)

 

  

"Milioane de oameni, Milioane de Copaci" (Vezi Articole media)

 

Be!

 

Smithfield Ferme este sponsor si partener oficial al programului "Milioane de oameni, milioane de copaci" (www.milioanedecopaci.ro), prima miscare nationala de plantare de copaci din România, organizat în parteneriat cu Ministerul Mediului si Garda Nationala de Mediu.

 

Obiectivele Smithfield Ferme în cadrul acestui proiect sunt plantarea unor perdele de copaci atât în apropierea fermelor sale, cât si în parcurile din jurul scolilor pentru comunitatile în apropierea carora compania îsi desfasoara activitatea. Scopul este concentrat pe protejarea si regenerarea mediului înconjurator. Acestea reprezinta valori pe care dorim sa le concretizam prin astfel de actiuni, la care participa atât angajati Smithfield, autoritati, cât si elevi, membrii tinerei generatii. Formarea acestora în spiritul preocuparii fata de calitatea mediului înconjurator fiind o componenta importanta a procesului educational, pe care Smithfield Ferme o sustine prin actiunile sale.

 

Pâna în prezent, de-a lungul timpului, în cadrul miscarii nationale de plantare de arbori si plante "Milioane de Oameni, Milioane de Copaci", al carui membru fondator este, Smithfield Ferme a plantat peste 21.000 de copaci.

 

 

 

28 Noiembrie 2011, Bulgarus, judet Timis
6 Mai 2010, Nitchidorf, judet Timis
12 Martie 2009, Bacova, judet Timis

 

 

Milioane de Oameni, Milioane de Copaci

Campania de plantări copaci – Mocrea, 16 Noiembrie 2012

 

Compania noastra a continuat si în toamna anului 2012 campania de plantări de copaci, sub umbrela mişcării naţionale de plantări prin voluntariat Milioane de Oameni, Milioane de Copaci (www.milioanedecopaci.ro).

 

Protejarea şi grija pentru regenerarea mediului înconjurător fac parte din obiectivele majore ale companiei noastre şi reprezintă valori pe care dorim să le concretizăm prin astfel de acţiuni.

 

Vineri, 16 Noiembrie 2012, voluntari ai companiei, alături de mici ajutoare, foarte dedicaţi, copiii din ciclul gimnazial al Liceului "Mihai Viteazu" Ineu, Judeţul Arad, voluntari din partea instituţiilor administraţiei centrale cu activităţi în domeniu şi profesori, au creat o perdea vegetală în apropierea fermei Smithfield – Mocrea, judeţul Arad, prin plantarea copacilor din speciile tei, plop, salcam, platan.

 

Până în prezent, în cadrul mişcării naţionale de plantare de arbori şi plante al cărui membru fondator este, ajunsă la ediţia a VII-a, Smithfield România a plantat peste 21.000 de copaci.

 

 "Campania Verde"

 

 

Începând cu luna august 2010, toţi angajaţii Smithfield Ferme au posibilitatea de a participa la o nouă iniţiativă ecologică, programul de responsabilitate socială, "Campania Verde", Acesta este un proiect de protecţie a mediului prin gestionarea eficientă, colectarea şi reciclarea selectivă a deşeurilor de hârtie şi plastic cu scopul de a conştientiza importanţa păstrării unui mediu curat.

 

"CAMPANIA VERDE" LA 2 ANI DE LA LANSARE

 

 

Inca din luna august 2010, toti angajatii Smithfield Romania participa intens la programul de responsabilitate sociala, "Campania Verde", un proiect de protectie a mediului inconjurator prin gestionarea eficienta, colectarea si reciclarea selectiva a deseurilor de hârtie si plastic.

 

 

La doi ani de la lansarea acestui program, in August 2012, oferim echipei implicate cu entuziasm o noua provocare! Sub sloganul "Pretuieste APA Si ENERGIA, protejeaza viitorul!", anuntam extinderea programului si includerea unor noi componente: economisirea resurselor APA si ENERGIE.

 

 

Obiectivele acestei campanii interne de comunicare sunt cresterea nivelului de constientizare a importantei consumului rational de utilitati şi constientizarea impactului pe care fiecare dintre noi îl are asupra mediului inconjurator. Aşadar, angajaţii vor avea posibilitatea să intre în contact, în timpul activităţii lor, cu mesaje care îndeamnă la un comportament cât mai responsabil faţă de mediul înconjurator, cu mesaje interesante, care aduc argumente pentru o folosire cât mai raţională a acestor resurse, atât la locul de muncă, cât şi acasă.

 Initiativa nationala "Lumea ta? Curată!" (Vezi Articole Media)

 

Curat!

 

Programul sprijinit de Smithfield Ferme face parte din initiativa nationala "Lumea ta? Curată!" initiata de Fundatia PRAIS, cu sprijinul Ministerului Mediului în anul 2009, având ca obiectiv dezvoltarea unui comportament civic-responsabil al tinerei generatii, promovând metodologii moderne de învatare pentru elevi.

 

Programul implementat local de Smithfield Ferme se desfasoară în fiecare an prin informarea elevilor si a copiilor angajatilor nostril despre importanta grijii pentru mediu si reciclarea deseurilor. Prin intermediul cursurilor, cartilor, brosurilor si posterelor despre mediu si despre colectare selectiva a deseurilor, distribuite elevilor si profesorilor în scolile participante, . Totodata, în timpul acestei actiuni, informatiile sunt transmise si prin lectiile deschise si concursuri avand ca tema protectia mediului, organizate în locatiile alese, la care elevii iau parte: compuneri cu teme ecologice sau de confectionare a obiectelor din materiale reciclabile.

 

In editiile anterioare, peste 20 de scoli din comunitatile din judetele Timis si Arad: Biled, Nitchidorf, Boldur, Sânpetru, Bulgăruş, Ciacova, Sânnicolau Mare, Periam, Gătaia, Birda, Cenei, Bacova, Mişca, Apateu, Gurba, Bocsig, Cermei, Sintea Mare, Şicula and Utvin au fost incluse in program, iar peste 400 de elevi, au avut oportunitatea de a se familiariza cu aspecte legate de protectia mediului înconjurator si reciclarea deseurilor.

 

Lumea ta? Curata! – Ziua Copilului, 1 Iunie 2013

 

In 2013, programul "Lumea ta? Curata!" a ajuns la cea de-a cincea editie, a fost dedicat copiilor angajaţilor companiei cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, 1 Iunie –intr-o perioada de trei saptamâni, peste 150 de elevi, copii ai angajatilor Smithfield au primit materiale continand informatii referitoare la protectia mediului.

 

Toţi cei peste 150 de participanţi de anul acesta au primit broşuri cu informaţii utile despre beneficiile protejării mediului înconjurator, si au fost invitaţi să participe şi la Concursul de obiecte decorative realizate din materiale reciclabile sau Concursul de compuneri pe teme de protecţie a mediului, ilustrate cu desene.

 

Copiii angajaţilor Smithfield au pregătit cu entuziasm desene, compuneri şi obiecte decorative, fiind cu toţii premiaţi, la finalul programului.

 

 

Până în prezent, programul de responsabilitate socială, cu tema educaţională şi de protecţie a mediului "Lumea ta? Curată!" a inclus peste 1,000 de copii din comunităţile unde compania Smithfield Ferme îşi desfaşoară activitatea, propunându-şi că în fiecare an, protejarea mediului înconjurător să devină una din responsabilităţile prioritare ale tinerei generaţii.

 

 

 

Lumea ta? Curata! – Ziua copilului, 1 iunie 2012
Lumea ta? Curata! - Mai 2010
Lumea ta? Curata!- Mai 2009

 

 

"Fertilizarea organica" (Vezi Articole media)

 

Smithfield Ferme, este unul dintre principalii promotori ai unei agriculturi care se bazeaza pe folosirea a îngrasamintelor organice, în conformitate cu codurile de bune practici agricole aprobate în Romania si UE. Fertilizarea cu îngrasaminte organice, urmând reguli foarte bine definite, este unul dintre factorii care pot permite înfiintarea de culturi organice, atât de apreciate astazi, într-o lume care pune accent din ce în ce mai mult pe natural.

 

Fertilizarea terenurilor cu îngrasaminte organice puse la dispozitie de Smithfield Ferme se realizeaza prin folosirea unor tehnici moderne de injectare si scarificare, dupa planuri si analize care determina pentru fiecare parcela de teren în parte cantitatea optima de îngrasamânt necesara culturii. Aceste planuri si analize sunt autorizate si emise de Oficiul pentru Studii Pedologice si Agrochimice, organ tehnic de specialitate al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

 

 

 

Recoltare publica pe terenuri fertilizate organic

 

 

Fertilizare organica –eveniment Jimbolia, Octombrie 2011
Fertilizare organica –eveniment Jimbolia, Octombrie 2010
Fertilizare organica –eveniment Jimbolia, Octombrie 2009
Fertilizare organica –eveniment Jimbolia, Octombrie 2009

 

 

ALTE CAMPANII DE PROTECTIA MEDIULUI

 

Septembrie 2010 - "Ziua mobilitatii europene - Ziua fara masini!"

 

Smithfield colaboreaza cu Agentiile de Protectie a Mediului în scopul desfasurarii unor programe comune, cum ar fi "Ziua mobilitatii europene", sau "Ziua fara masini", un eveniment al Agentiei Regionale de Protectie a Mediului Timis sponsorizat de Smithfield Ferme, care i-a avut ca participanti pe elevii din localitatile Deta si Ciacova. Evenimentul a fost organizat sub forma unui concurs de desene pe asfalt, câstigatorii fiind premiati de Smithfield Ferme cu biciclete, creta colorata, mingi, rucsacuri, bauturi racoritoare.

 

Aprilie 2010- Ziua Internationala a Pamântului

 

Smithfield Ferme a sprijinit Ziua Pamântului - Peste 500 de elevi - clasele I-XII din 8 localitati din judetul Timis au participat, în perioada 19-23 aprilie 2010, la o serie de actiuni de informare, educare si voluntariat organizate sub egida "Saptamânii Pamântului", eveniment sprijinit de catre compania Smithfield Ferme.

 

Actiunile au fost organizate de catre Liceul Teoretic Buzias, în parteneriat de scolile din localitatile Buzias, Bacova, Boldur, Cheveresul Mare, Nitchidorf, Racovita, Mosnita, Tormac.

 

Evenimentele au avut loc pe parcursul întregii saptamâni, si au continut expozitii de desene, costume si planse realizate din materiale reciclabile, creatii literare pe tema "Zilei Internationale a Pamântului", concursuri sportive si de abilitati, concursuri de machete cu tema "Lumea Animalelor" si momente artistice si scenete sub egida "Saptamânii Pamântului". De asemenea, au fost distribuite materiale înformationale despre mediu urmate de discutii în timpul orelor de biologie si au fost organizate actiuni de curatenie si plantari de copaci în parcuri.

 

26 Martie 2009- De Ziua Mondiala a Apei, Smithfield Ferme a inaugurat o fantana la scoala din Masloc

 

Pe data de 26 martie 2009, 46 de elevi din ciclul gimnazial al scolii din Masloc, judetul Timis, si reprezentantii Smithfield Ferme, împreuna cu liderii locali ai comunitatii din Masloc, au sarbatorit Ziua Mondiala a Apei prin curatarea parcului comunitatii si prin inaugurarea unei fântâni în curtea scolii, unde au fost plantati, cu acesta ocazie, si 25 de tei.

 Din Nou la Scoala

EDUCAŢIE

"DIN NOU LA ŞCOALĂ" (Vezi Articole Media)

"Din nou la Şcoală" este un program Smithfield de sprijin al accesului la educatie şi de încurajare a performanţei şcolare pentru elevii din comunităţile locale în vecinătatea cărora Smithfield îşi desfăşoară activitatea.

La fiecare început de an, voluntarii Smithfield, motivaţi de bucuria adusă copiilor de acest program în anii precedenţi, împart şcolarilor şi preşcolarilor din comunităţile învecinate, rechizite, ghiozdane, penare şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, manuale şi cărţi, fiind prezenţi în sălile de clasă pe parcursul a unei săptămâni întregi în judeţele Timiş şi Arad.

Proiectul educaţional "Din nou la şcoală" a debutat în anul 2007 la iniţiativa Smithfield Ferme. Începând cu anul 2009, la acest program s-au alăturat şi celelalte companii ale grupului, iar din anul 2011 implementarea programului a devenit naţională.
În total, în cadrul celor 6 ediţii ale programului au fost deja incluşi aproximativ 18.600 de elevi din localităţile din judeţele Timiş şi Arad (4 în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011, 61 în 2012, 65 în 2013).

2007-2013

2007
- 4 localitaţi din judeţul Timiş
- Peste 700 de elevi
2008
- 11 localităţi din judeţul Timiş
- Peste 2 040 de elevi
2009
- 36 localităţi din judeţul Timiş
- Peste 3 000 de elevi
2010
- 39 localitati din judeţele Timiş şi Arad
- Peste 3 500 de elevi
2011
- 54 localităţi din judeţele Timiş şi Arad
- Peste 3 500 de elevi
2012
- 61 şcoli din judeţele Timiş şi Arad
- Peste 3 600 de elevi
2013
- 66 şcoli din judeţele Timiş şi Arad
- 4.359 de elevi

Program "Din nou la scoala" – Septembrie 2014
Program “Din nou la scoala” – Septembrie 2013
Program "Din nou la scoala" – Septembrie 2012
Program “Din nou la scoala” – Septembrie 2011
Program “Din nou la scoala” – Septembrie 2010
Program “Din nou la scoala” –2007-2009

 

 

"Din nou la Şcoală" este un program Smithfield de sprijin al accesului la educatie şi de încurajare a performanţei şcolare pentru elevii din comunităţile locale în vecinătatea cărora Smithfield îşi desfăşoară activitatea.

 

La fiecare început de an, voluntarii Smithfield, motivaţi de bucuria adusă copiilor de acest program în anii precedenţi, împart şcolarilor şi preşcolarilor din comunităţile învecinate, rechizite, ghiozdane, penare şi orare conţinând sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, manuale şi cărţi, fiind prezenţi în sălile de clasă pe parcursul a unei săptămâni întregi în judeţele Timiş şi Arad.

 

În total, în cadrul celor 7 ediţii ale programului au fost deja incluşi peste 18.000 de elevi din localităţile unde Smithfield Romania isi desfasoara activitatea (4 în 2007; 11 în 2008; 36 în 2009, 40 în 2010, 65 în 2011. 61 în 2012 şi 66 în 2013).

 

 

 

Arhiva articolelor mai vechi:
Str. Polona nr.4, corp A
Cod 300523 Timişoara, jud. Timiș

Birou: +40 256 278800
Fax: +40 256 490614
Email: office@smithfieldferme.ro
Capital social integral subscris si varsat in numerar: 773.714.520 RON

Certificare Sistem de Management Integrat

Calitate: ISO 9001:2008,
TUV Certification Austria - Calitate, Cert.Reg.No. 20 100 9200 4301

Mediu: ISO 14001:2004,
TUV Certification Austria - Mediu, Cert.Reg.No. 20 104 9200 4302

Sănătate şi securitate ocupaţională: OHSAS 18001:2007,
TUV Certification Austria - Sanatate si securitate ocupationala, Cert.Reg.No. 20 116 9200 4303

Siguranţa Alimentului: ISO 22000:2005,
TUV Certification Austria - Siguranta Alimentului, Cert.Reg.No. 20 154 10200 5483

detalii...

POLITICA SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT - Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate în muncă, Siguranta Alimentului

Politica Smithfield România de bunăstare a animalelor