Be!

Program Fii unul dintre noi

 

 

Arhiva:

 

Program Fii unul dintre noi- Evenimente 2012

 

La finele anului 2012, programul „Fii unul dintre noi” a adus bucurie şi multe cadouri pentru aproximativ 1.500 de copii din mai multe localităţi bănăţene şi arădene, cu ocazia acţiunilor cultural-folclorice care au fost organizate în parteneriat cu autorităţile locale. Astfel, chiar înainte de Crăciun, 260 de elevi şi 99 de preşcolari din localităţile Maşloc, Alioş, Remeţea Mică au beneficiat de cadouri în cadrul evenimentului “Un dar pentru tine, copile”, desfăşurat în parteneriat cu Primăria Maşloc.

 

De asemenea, Smithfield Ferme a dăruit pachete şi celor 506 copii din localitatea Ineu din judeţul Arad, precum şi celor 617 copii din Dudeştii Vechi din judeţul Timiş, la finalul evenimentului „Concertul de Colinzi şi pomul de Crăciun”, desfăşurat în perioda 20 -21 decembrie 2012 în colaborare cu primăriile locale. Voluntarii companiei au vizitat cu prilejul sărbătorii de Sf. Nicolae şi Casa de tip familial Bocsig, oferind cu această ocazie un nou echipament pentru dotarea bucătăriei, dar şi fructe pentru toţi cei 12 copii ai centrului.

 

În ceea ce priveste tradiţiile locale de sărbători, Smithfield Ferme s-a implicat la finele lunii decembrie 2012 însprijinirea organizării Sărbătorilor Ignatului în localităţile timişene Iecea Mare şi Jimbolia. Cu această ocazie, localnicii au putut asista la concursurile de tranşare a carcaselor din carne proaspătă de porc Comtim, precum şi de preparare a mezelurilor şi a diferitelor mâncăruri tradiţionale româneşti din carne de porc, care au făcut deliciul asistenţei: gulaş, tocană ardelenească servită cu mămăligă subţire, cârnaţi, caltaboş, tobă şi sângerete. Deja tradiţionala Sărbătoare a Ignatului de la Jimbolia a ajuns la editia a XII-a, a strâns, pe lângă publicul prezent în cadrul Expo Ripensis din oraş, echipe de măcelari şi tranşatori din trei ţări : România, Serbia şi Ungaria.

În Iecea Mare a fost primul an când Sărbătoarea Ignatului a fost organizată. Cele 6 echipe de măcelari locali s-au întrecut cu măiestrie în producerea produselor tradiţionale locale, fiecare având retete proprii, deosebit de gustoase şi ...secrete!

 

Astfel, consumatorii din mediul rural au avut încă o dată ocazia să se familiarizeze cu produsele din carne proaspătă de porc marca Comtim, produsă la nivel local, 100% pentru Romania,

 

Programul Smithfield „Fii unul dintre noi” va continua şi în 2013, fiind deschis, ca şi până în prezent, comunităţilor locale din judeţele Timiş şi Arad.

Începând cu anul 2009, anual, peste 30 de localităţi au primit sprijin sprijin din partea Smithfield Ferme pentru contribuţia deosebită în păstrarea şi promovarea continuităţii tradiţiilor şi obiceiurilor locale: în judeţul Arad - festivalurile tradiţionale locale din Vinga („Balul de Farsang”), Bîrsa (Flori de sânziene), Sicula (spectacolul prilejuit de apropierea sărbătorilor de iarnă, “Spicul de aur”), Mişca (“Fiii Satului Mişca”), Cermei (”Întâlnire cu fiii satului”), iar în judeţul Timiş - spectacole cultural-folclorice ale comunităţilor din: Voiteg, Maşloc, Periam, Buziaş, Sânpetru (spectacol de cântece şi dansuri populare româneşti şi sârbeşti „Plavi Delia”), Peciu Nou (”Ruga Satului”), Sânpetru (”Festivalul Rachiului”), Niţchidorf (”Ruga localităţii”), Buziaş, , Jimbolia (”Sărbătoarea de ignat”), Birda (”Rugă traditională”,), Gătaia (”Ruga Bănăţeană”), Cenei (”Serbare Câmpenească”), Boldur (”Ruga Satului Ohaba”, ”Ziua Tineretului”), Ciacova (”Ruga Tradiţională”).Inapoi


Str. Polona nr.4, corp A
Cod 300523 Timişoara, jud. Timiș

Birou: +40 256 278800
Fax: +40 256 490614
Email: office@smithfieldferme.ro
Capital social integral subscris si varsat in numerar: 773.714.520 RON

Certificare Sistem de Management Integrat

Calitate: ISO 9001:2008,
TUV Certification Austria - Calitate, Cert.Reg.No. 20 100 9200 4301

Mediu: ISO 14001:2004,
TUV Certification Austria - Mediu, Cert.Reg.No. 20 104 9200 4302

Sănătate şi securitate ocupaţională: OHSAS 18001:2007,
TUV Certification Austria - Sanatate si securitate ocupationala, Cert.Reg.No. 20 116 9200 4303

Siguranţa Alimentului: ISO 22000:2005,
TUV Certification Austria - Siguranta Alimentului, Cert.Reg.No. 20 154 10200 5483

detalii...

POLITICA SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT - Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate în muncă, Siguranta Alimentului

Politica Smithfield România de bunăstare a animalelor