Comunităţi şi tradiţii
Fii unul dintre noi!

 

Be!

 

 

Proiecte în comunităţile locale

 

Partea de vest a României este o zonă multiculturală în care tradiţiile şi obiceiurile comunităţilor sunt păstrate de către localnici, fie ei români, maghiari, sârbi, şvabi sau bulgari. Prin programul "Fii unul dintre noi", Smithfield Ferme este bucuroasă să sprijine o paletă bogată de obiceiuri şi festivaluri legate de calendarul tradiţional sătesc, ca de exemplu recitaluri de cântec şi joc popular, târguri de meşteşuguri tradiţionale, diferite evenimente desfăşurate în judeţele Timiş şi Arad.

 

Programul "Fii unul dintre noi!" este el însuşi o tradiţie pentru Smithfield Ferme.

 

 

Arhiva:

 

 

Si în anul 2011, Smithfield Ferme a fost prezent prin programul "Fii unul dintre noi!" în comunităţile în preajma cărora îşi desfăşoară activitatea, oferindu-le astfel sprijinul necesar pentru continuarea şi menţinerea sărbătorilor tradiţionale ale zonei Banatului. Comunităţile care s-au bucurat în 2011 de spijinul nostru au fost: Peciu Nou (Ruga Satului), Lenauheim -Sânpetru (Festivalul Rachiului), Niţchidorf (Ruga localităţii), Buziaş, Sintea Mare, Jimbolia (Sărbătoarea de ignat), Birda (Ruga tradiţională, în timpul căreia are loc sărbătorirea hramului Bisericii Ortodoxe Române ), Vinga, Periam, Gătaia (Ruga Bănăţeană), Maşloc, Cenei (Serbare Câmpenească), Boldur (Ruga Satului Ohaba, Ziua Tineretului), Ciacova (Ruga Tradiţională), Mişca (Fiii Satului Mişca), Cermei (Întâlnire cu fiii satului), Bocsig.

 

Festivalul Rachiului , o manifestare tradiţională sărbătorită în multe comunităţi româneşti, a fost celebrată şi în localitatea Sânpetru, în 24 Septembrie 2011, căreia Smithfield Ferme i-a oferit sprijinul în organizarea evenimentului, la care au participat 200 de persoane, 5 formaţii de muzică românească, două orchestre, dar în timpul căruia au fost organizate şi activităţi sportive.

 

Ziua Tineretului a fost în data de 19 Iunie 2011 sărbătorită de comunitatea din Boldur (judeţ Timiş), iar Smithfield Ferme a fost prezentă şi la această sărbătoare, în cadrul căreia au fost organizate competiţii sportive şi culturale, premierea câştigătorilor, degustări tradiţionale româneşti.

 

În plus, Smithfield Ferme a oferit pe parcursul anului 2011 sprijin financiar comunităţilor şi pentru reabilitarea lăcaşelor de cult, ca de exemplu: Parţa şi Cenei, dar şi pentru organizarea unor excursii pentru aprofundarea cunoştinţelor de protecţie a mediului la Centrul "Pentru un zâmbet de copil" din localitatea Maşloc.

 

La sfârşitul anului, compania noastră a pregătit cadouri cu ocazia Sărbătorii Crăciunului pentru peste 800 de elevi din şcolile localităţilor Cenei, Maşloc (judeţ Timiş) şi Şicula (judeţ Arad). Copiii au fost bucuroşi să primească darurile lui Moş Crăciun pregătite de voluntarii Smithfield Ferme, dar nu înainte de a- i încânta cu poezii şi cântece specifice sărbătorilor de iarnă recitate în timpul serbărilor de sfârşit de an.

 

Până în prezent Smithfield Ferme a fost prezent în comunităţile judeţelor Timiş şi Arad, sprijinind manifestările tradiţionale sau oferind suport pentru diferitele nevoi ale oamenilor comunităţii.

 

Fii unul dintre noi -2010

 

Programul "Fii unul dintre noi!" a continuat şi în anul 2010, acoperind peste 20 de comunităţi din judeţele Timiş şi Arad, participând astfel la susţinerea tradiţiei zonei Banatului a ţării noastre. Smithfield Feme a fost prezent prin acest program în localităţi ca: Parţa (Zilele toamnei), Cermei (Întâlnire cu fiii satului), Bocsig, Maşloc, Sintea Mare, Apateu, Bacova (Ziua PorŢilor Deschise), Niţchidorf, Cenei, Boldur (Zilele Tineretului), Gătaia (Ziua Oraşului), Birda (Ruga localităţii), Bârsa, Ciacova, Lenauheim, Vinga. În acest an, Smithfield a oferit suport şi pentru reabilitarea picturii lăcaşului de cult din localitatea Maşloc.

 

Sintea Mare (Arad)- Martie 2010

 

Prezenţa Smithfield prin acest program s-a remarcat şi în martie 2010, cu un nou proiect organizat în parteneriat cu autorităţile locale din Sintea Mare, Inspectoratul Şcolar Arad şi şcoala generală din localitate, ca parte a implicării noastre constante în viaţa comunităţilor, cu ocazia zilei de 1 Martie, sărbătoarea Mărţişorului.

 

Parte a unei traditii locale unice, Mărţisorul este sărbătoarea primăverii, a bucuriei, a vieţii şi a renaşterii naturii. Sărbătoarea unică şi specifică doar în România este sărbătorită în fiecare an de 1 martie, când doamnele primesc un mic simbol al fericirii şi norocului, panglica alb-roşu.

 

În cadrul acestui proiect profesorii şcolii din Sintea Mare, împreună cu copiii din grădiniţă au organizat un concurs pentru toti preşcolarii din judetul Arad, care a cuprins două etape: concurs de mărtişoare şi concurs de felicitări. La eveniment au participat 21 scoli din judeţul Arad, şi 261 copii. Smithdfield Ferme s-a implicat activ în organizarea acestui eveniment, unde copiii din localitatea Sintea Mare au oferit un spectacol de cântece şi dansuri de primăvara.

 

Vinga (Arad) - Februarie 2010

 

În luna februarie 2010 a avut loc sărbătoarea începutului postului Paştelui - "Farsangji" din localitatea Vinga, judeţul Arad. Echipa Smithfield Ferme a oferit sprijin Ansamblului Balgarcea, format din 45 de copii, care au susţinut un spectacol de cântece şi dansuri populare româneşti şi bulgăreşti.

 

Fii unul dintre noi- 2009

 

Parte a unei constante implicări responsabile a echipei Smithfield Ferme în cadrul comunităţilor rurale, în anul 2009, peste 20 de localităţi din judeţele Timiş şi Arad au primit sprijin pentru contribuţia deosebită în păstrarea şi promovarea continuităţii si diversităţii tradiţiilor şi obiceiurilor locale: în judeţul Arad - festivaluri tradiţionale locale în Vinga, Bîrsa (Flori de sânziene), Sicula (spectacolul prilejuit de apropierea sărbătorilor de iarnă, Spicul de aur), iar în judeţul Timiş - spectacole cultural-folclorice ale comunităţilor din: Voiteg, Birda, Gătaia, Ciacova, Boldur (Ziua Tineretului), Maşloc, Periam, Birda, Cenei, Buzias, Sânpetru (spectacol de cântece şi dansuri populare româneşti şi sârbeşti Plavi Delia).

 

In plus, comunitatile locale din Cenei, Masloc -Remetea, au primit sprijin din partea Smithfield Ferme pentru reabilitarea lacaşelor de cult bisericesc locale.

 

Parte din programul de sprijin al comunităţilor locale, Smithfield a dezvoltat, în parteneriat cu Lions Club Timişoara, un proiect de ajutorare a vârstnicilor din Centrul Ciacova, prin oferirea de ochelari de vedere, în urma unui control medical specializat.

 

La începutul lunii decembrie 2009, Smithfield a oferit sprijinul pentru inaugurarea singurului centru rezidenţial public din ţară pentru persoanele bolnave de Alzheimer, în oraşul timişean Ciacova, în colaborare cu autorităţile locale. Centrul găzduieşte 50 de bolnavi şi este parte a unui proiect mai larg al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş (DGASPCT).

 

"Sărbătoarea Mărţişorului", Sintea Mare (jud Arad)

"Parada portului Popular" din comuna Bacova, 20 iulie 2009

Festivalul de Folclor, Zilele Jimboliei, august 2008

Festivalul de Folclor: Flori de Sanziene, Barsa, jud. Arad

Concurs de şarete la Sărbătoarea Fiilor Satului, Misca-Satu Nou, jud.Arad

Participanţii la sărbătoare primesc cadouri din partea sponsorului, Smithfield Ferme -Inapoi


Str. Polona nr.4, corp A
Cod 300523 Timişoara, jud. Timiș

Birou: +40 256 278800
Fax: +40 256 490614
Email: office@smithfieldferme.ro
Capital social integral subscris si varsat in numerar: 773.714.520 RON

Certificare Sistem de Management Integrat

Calitate: ISO 9001:2008,
TUV Certification Austria - Calitate, Cert.Reg.No. 20 100 9200 4301

Mediu: ISO 14001:2004,
TUV Certification Austria - Mediu, Cert.Reg.No. 20 104 9200 4302

Sănătate şi securitate ocupaţională: OHSAS 18001:2007,
TUV Certification Austria - Sanatate si securitate ocupationala, Cert.Reg.No. 20 116 9200 4303

Siguranţa Alimentului: ISO 22000:2005,
TUV Certification Austria - Siguranta Alimentului, Cert.Reg.No. 20 154 10200 5483

detalii...

POLITICA SISTEMULUI DE MANAGEMENT INTEGRAT - Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate în muncă, Siguranta Alimentului

Politica Smithfield România de bunăstare a animalelor